Jak se starat o frézky na nehty

Jak se starat o frézky na nehty

Vzhledem k tomu, že frézkami pracujeme přímo s nehty a pokožkou zákazníka, je velmi důležité zachovávat všechna hygienická pravidla a pečlivě se o ně starat. Není možné použít bez řádného očištění tu samou frézku u více zákazníků. Správné čištění frézek navíc prodlužuje jejich životnost a zachovává ostrost.

1. Krok čištění

Zatímco některé další kroky se mohou lišit podle materiálu frézek, tento krok by měl být společný pro všechny. Frézky je důležité pečlivě očistit pomocí vlažné vody s čisticím prostředkem a jemného kartáče. Tak se odstraní i jemné kousky nehtu či kůže ze záhybů frézek.

2. Dezinfekce

Dalším krokem by měla vždy být dezinfekce. Ta se provádí speciálními produkty určenými pro nástroje a dochází při ní k odstranění plísní, kvasinek a dalších mikroorganismů. Frézky stačí do dezinfekce na 10 minut ponořit a poté osušit. Správné osušení frézek brání jejich korozi a prodlužuje jejich životnost. Sušíme je buď volně na vzduchu nebo po teplým vzduchem.

Dezinfekce na plochy a nástroje
Pure
Dezinfekce na plochy a nástroje
Green Olive



3. Sterilizace

Diamantové frézky nelze sterilizovat. Karbidové frézky je možné sterilizovat buď v autoklávech nebo ve sterilizátorech s cirkulujícím horkým vzduchem. Autoklávy sterilizují horkou párou a vysokým tlakem a jsou šetrnější k frézkám. Nevýhodou je však jejich značná cena. Horkovzdušné sterilizátory jsou cenově dostupnější, avšak sterilizace trvá déle.