Jak na francouzskou manikúru

Jak na francouzskou manikúru

Historie
Francouzská manikúra již není žádnou novinkou, ale stále je velmi oblíbená. Vymyslel jí roku 1975 Jeff Pink, zakladatel světoznámé kosmetické společnosti ORLY. Dostal totiž za úkol vymyslet univerzální manikúru pro herečky, aby si nemusely mezi scénami přelakovávat nehty podle barvy svého kostýmu. Po úspěchu v Paříži ji pak pojmenoval francouzská manikúra.

Tradice
Tradiční francouzská manikúra se aplikuje na kratší nehty s přirozeně oblým koncem. Používají se při ní béžové nebo růžové základní laky a bílý lak na ikonický oblouček.

Moderně
Moderní francouzská manikúra už se nemusí řídit striktně danými tradiční barvami. Naopak používají se při ní čím dál výraznější a hravější barvy. Konečný oblouček už také nemusí být jen tradičně tenký, ale může být různě tvarovaný, s obrázky, nebo kamínky. Svoje příznivce si získává i obrácená francouzská manikúra, kdy se proužek barvy neaplikuje na konečky nehtů, ale naopak na začátek k nehtovému lůžku.

Francouzskou manikúru využijete nejen na úpravu rukou, ale i nohou. Bílý či jinak barevný okraj zakryje i případné nedokonalosti malíčků. Pokud zvolíte základní lak průhledný, nebudou navíc hned vidět ani odrosty.

Jak na to
Na plochu celého nehtu naneste směrem ke konečkům vybrnaou barvu laku. Koncový oblouček můžete aplikovat několika způsoby. Profesionální nehtové stylistky to jistě zvládnou i jen tak lakem na nehty. Pokud si však nejste touto technikou jisté, můžete využít speciální šablonky. Nejnovější „vychytávkou“ je pak používání silikonového razítka na nehty. Na něj nanesete kapku laku a vtlačíte do něj špičku nehtu.

Razítko na nehty